Begin december zijn we twee weekjes in Nederland geweest. Het waren twee hele gezellige weken waarin we veel familie en vrienden gezien hebben. Voor ons is het altijd een pré-kerstviering.

Nu we weer thuis zijn gaan we eigenlijk gewoon zo gezellig door. Ik ben begonnen om ons huis in kerststemming te brengen. De kerstboom staat in de huiskamer en we branden ’s avonds de houtkachel. De grote kerstster staat weer voor ons huis te schijnen! De dagen zijn erg kort, dus de lichtjes maken die donkere dagen een stuk gezelliger.

Zondagavond zijn we naar Sarlat geweest. In de Kathedraal werden kerstliedjes gezongen. Er is op de Place du Quatorze Juillet een hele gezellige kerstmarkt met vele kraampjes/chalets en er is zelfs een ijsbaan. De stad is ook versierd met lichtjes. Sommige winkels hebben er echt veel werk van gemaakt. De oude stad is altijd al mooi, maar met die warme lichtjes komt de gouden kleur van de stenen nog mooier uit. Het is betoverend en het is soms net een sprookje.

.

.

De lucht was helder met glinsterende sterren en de warme gloed van de kerstverlichting verlichte de omgeving. Het geheel straalde gezelligheid en kerstsfeer uit.

Wij gaan deze week de verdere voorbereidingen treffen om de kerst te vieren. Hier in Frankrijk gaat het iets anders dan in Nederland. Kerstavond 24 december eten ze ’s avonds heel uitgebreid met de hele familie en zijn er cadeautjes onder de boom. Een aantal mensen gaan naar de kerk. Op 25 december wordt het gevierd met een feestmaal als lunch. De tweede kerstdag bestaat niet in Frankrijk.

.