In Frankrijk hebben ze een gezegde: “Noël au balcon, Paques aux tisons.” Het betekent zoiets als: als je met Kerstmis op het balkon kunt zitten vanwege het mooie weer, dan is het met Pasen koud en zit je bij de kachel. Of dit nu gewoon praatjes zijn of werkelijkheid, daar zijn de meningen over verdeeld. Het feit is dat we afgelopen kerst zonder jas hebben gewandeld en daadwerkelijk op het balkon hebben gezeten. Afgelopen week sprak ik met meerdere mensen die hun twijfels hadden over het weer dat we konden verwachten met Pasen.

De zomertijd is dit weekend ingegaan, maar dat betekent niet meteen zomerse temperaturen hier in de Dordogne. Gelukkig was het overdag redelijk droog en met het zonnetje erbij was het prima weer om in de tuin te verblijven en te wandelen. Maar de avonden waren fris en er is heel wat regen gevallen.

.

.

We hebben tweede paasdag benut om een wandeling te maken uit het boekje “Promenades et randonnées en Sarladais.” Dit boekje zit in de map met toeristische tips en is te vinden in onze gîte “Notre Chartreuse.” Het bevat 26 wandelingen hier in de omgeving van de Dordogne. De keuze is enorm, met afstanden variërend van 2 km tot 17 km. Wij kozen voor de wandeling “La Salamandre” van 6 km, in en rond het oude centrum van Sarlat. (Het prachtige oude centrum was niet opgenomen in de wandelroute.) We konden deze wandeling mooi combineren met het zoeken naar paaseieren in Sarlat.

.

.

De wandeling was schitterend. We kwamen op plekken met prachtig uitzicht op de oude stad. Ook liepen we door veel voor ons onbekende straten en leuke kleine steegjes. Het was geen gemakkelijke wandeling; we hebben heel wat heuveltjes beklommen. Maar zonder een flinke klim kom je niet op een mooi uitkijkpunt!

.

.

Gelukkig hadden we zelf lekkere paaseitjes meegenomen voor wat extra energie. Het zoeken naar paaseieren in het oude centrum bleek een hele klus. We vonden niets. Waarschijnlijk had dat iets te maken met de datum van vandaag.

.