Na de feestdagen hadden we behoefte aan wat zonlicht. Hier in de Dordogne kan het in de winter behoorlijk grijs en nat zijn. Vanaf het begin was het duidelijk dat onze emigratie naar Frankrijk niet alleen een nieuwe start voor ons zou zijn, maar ook een uitvalsbasis om vakanties te vieren in Zuid-Europa. Veel mensen kiezen ervoor om de winter door te brengen in Spanje, dus waarom zouden wij niet op zoek gaan naar de zon? Met de auto en de caravan ingepakt, vertrokken we.

Het was voor ons de eerste keer dat we in de winter gingen kamperen, een nieuw avontuur! De Spaanse kust is adembenemend en we hebben een aantal prachtige plaatsen bezocht, waaronder Tarragona, Alicante, Valencia, Murcia, Almeria en Granada. Kamperen in de winter is toch anders dan in de zomer. De dagen zijn korter, maar de temperatuur was zeer aangenaam. De nachten waren heerlijk koel. Gedurende de zeven weken hebben we slechts één ochtend regen gehad. Eigenlijk hebben we de hele tijd het gevoel gehad dat het al lente was.

Het was een prachtige reis, waar we allemaal enorm van hebben genoten. Nu zijn we weer thuis in de mooie Dordogne, en dat voelt heel vertrouwd en fijn!