Vorig jaar op 1 april werd de brug bij Groléjac over de rivier de Dordogne (D704) gesloten voor al het verkeer. Helaas, de brug, die zo sierlijk en iconisch was, had haar beste tijd gehad en vereiste een volledige renovatie. Voor velen was het meer dan alleen een stukje infrastructuur – het was een ware blikvanger, een sieraad over de rivier de Dordogne, dat ons vanuit het charmante Carsac naar het zuiden leidde.

.

.

.

Gelukkig zijn alle werkzaamheden volgens plan uitgevoerd. Met groot respect voor het milieu is de oude brug zorgvuldig ontmanteld, zonder ook maar het kleinste spoortje in de rivier de Dordogne achter te laten.

.

.

En wat een feest was het op vrijdag 12 april, toen de avond viel en de brug haar opening vierde. Bewoners van beide oevers kwamen samen voor een groots festijn, waar gezelligheid de boventoon voerde. Er werd gekletst, gelachen, gedronken, gegeten en gedanst – de brug trilde van vreugde! En als afsluiting een prachtig vuurwerk dat de hemel verlichtte.

.

Vanaf gisteren is de brug weer open voor reizigers die hun weg naar het zuiden willen vervolgen. Geen omwegen meer – een opluchting voor ons allemaal, en zeker voor onze gasten die de prachtige stad Gourdon en andere leuke plaatsen in het departement de Lot willen verkennen.

.