Voor het eerst deze zomer, hebben we het erg warm hier in de Dordogne. We hebben een hittegolf. Deze zomer hebben we wel eens een warme dag gehad, maar niet boven de 34 graden en de volgende dag was het dan weer over. Nu is het duidelijk anders. Gisteren hadden we 36 graden, vandaag 39 graden en de voorspelling voor morgen is 40 graden. Afgelopen nacht koelde het ook niet echt lekker af. Vanmorgen begonnen we de dag met 24 graden.

Heel Frankrijk gaat gebukt onder de hittegolf. Wij gelukkig nog niet, we passen ons aan met deze temperaturen. We hebben airconditioning (ook onze gîte is voor zien van airconditioning) en we hebben de rivier de Dordogne dichtbij ons huis. Wij gaan ’s middags dan ook zeker geregeld een frisse duik nemen!

We doen de wandeling met Niels vroeg in de ochtend. Overdag is dat voor een teckel die zo dichtbij de grond is, niet te doen. Als het ’s avonds iets afkoelt, dan doen we de laatste wandeling in het donker op het fietspad. We genieten dan tevens van de sterrenhemel!