.

Het dorp Roque-Gageac is niet ver bij ons vandaan, met de auto is het 12 kilometer. Het dorp behoort tot les plus beaux villages de France . We rijden er geregeld doorheen als we ergens naartoe gaan, we kiezen dan graag de mooie route langs de rivier de Dordogne. Ook zijn we er deze zomer met het kanovaren geëindigd. Maar, nog nooit hebben we echt een bezoek gebracht aan dit dorp. Gisteren was het er dan eindelijk een prachtige dag voor.

We hebben door de straatjes gewandeld met mooie oude gerestaureerde huizen. Het viel ons op, dat er bijzonder mooie exotische planten staan.

.

We hebben het fort de la Roque-Gageac bezocht. Je moet geen hoogtevrees hebben, want de trap is langs de rotsen en telt 140 treden. Je kunt je vasthouden aan beide zijden, dus het is goed te doen.

.

Boven aangekomen is het eerste wat je ziet, het prachtige uitzicht over de Dordogne vallei!

.

De zwaluwen vlogen er en masse rond.

.

Nadat we het uitzicht bewonderd hadden, hebben we het fort (of wat er van over is) uit de 12 eeuw bekeken. Er is een tentoonstelling over de grote figuren uit het verleden en de historische hoogtepunten van La Roque-Gageac. Ook kun je een film bekijken waarin getoond wordt hoe het dorp er vroeger uit zag.

Na het bezoek aan het fort hebben de rest van het dorp nog bekeken. We zijn doorgelopen tot het Château de la Malartrie. Daarna zijn we langs het water en de winkeltjes weer terug gelopen naar de auto.

.

Het dorp Roque-Gageac is absoluut een bezoekje waard. Ook dit dorp is één van de pareltjes van de Dordogne . Je kunt er prachtige foto’s maken en de ligging is direct aan de rivier de Dordogne.