Na een aantal grijze, koude weken van winter is eindelijk de lente aangebroken in de prachtige Dordogne. Het is een heerlijke tijd van het jaar waar iedereen graag naar buiten trekt.

Afgelopen zondag zijn we naar de eerste plantenmarkt in Daglan geweest. De bloemenpracht was adembenemend en we konden het niet laten om onszelf te verwennen met een paar prachtige bloeiende planten. Onze tuin heeft altijd wel een plekje vrij voor nieuw groen.

.

.

De tuinstoelen en tafels zijn allemaal weer naar buiten gebracht. Het was heerlijk om weer buiten te kunnen zitten, zelfs de parasol hebben we tevoorschijn gehaald vanwege de warmte. De temperaturen liepen deze week op tot wel 26 graden. De planten die de hele winter binnen hebben doorgebracht, zijn nu gezellig rondom het huis teruggezet en overal zijn bloemen te zien!

.

.

Maar naast het genieten van de tuin, stond er ook werk op de agenda. Het gras is weer keurig gemaaid en de laatste dagen hebben we met volle toewijding een boom in onze voortuin gesnoeid. We kijken uit naar de komende maanden, wanneer glasvezel wordt aangelegd tot aan ons huis. Momenteel loopt onze telefoonlijn vanaf een paal in de straat, door de lucht over de tuin naar het huis. Naar ons begrip zal de glasvezel op dezelfde manier worden aangesloten. We moeten er echter voor zorgen dat de lijn vrij hangt en niet verstrikt raakt tussen de takken van bomen. Dit heeft ons flink wat werk bezorgd. In onze voortuin staat namelijk een majestueuze Perzische slaapboom, die van eind juni tot eind augustus prachtig bloeit. Gelukkig is het nu de ideale tijd om zo’n boom te snoeien, maar het was noodzakelijk om zo rigoureus te werk te gaan dat we ons afvragen of de boom het zal overleven. Het omzagen van de boom was misschien makkelijker geweest, maar we geven deze schoonheid graag een tweede kans.

.