Verborgen tussen de weelderige heuvels van de Dordogne pronkt het majestueuze Château de Fénelon, een waar juweel op slechts 14 kilometer van onze gîte.

Stap er binnen en laat je meevoeren door de rijke geschiedenis die dit kasteel ademt. Het kasteel is schitterend gerestaureerd en heeft een interieur dat je terugvoert naar vervlogen tijden. Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan het verrassende rariteitenkabinet, een kast vol met wonderlijke vondsten die je versteld doen staan. En het uitzicht over de Dordognevallei is natuurlijk prachtig!

.

.

En wist je dat je dit avontuur ook op een sportieve manier kunt beleven? Wij zijn helemaal in ons element geweest en hebben het kasteel op eigen kracht bereikt – op de fiets! Een heerlijke rondrit bracht ons via “La Voie Verte” (het fietspad dat ooit een spoorlijn was) naar Rouffillac, waar we de rivier de Dordogne overstaken en onze weg op de openbare weg vervolgden. Het laatste stuk naar het kasteel was weliswaar steil, maar we hebben de uitdaging omarmd en zijn er gekomen.

.