In Sarlat heb ik weer iets prachtigs ontdekt dat ik graag met jullie wil delen: een adembenemende muurschildering. In veel Franse plaatsen worden oude muren van gebouwen omgetoverd tot levendige kunstwerken. Dit niet alleen om de oude buurten nieuw leven in te blazen, maar ook om lokale artiesten een podium te geven. Vaak zijn deze schilderingen voorzien van optische illusies, bekend als “trompe l’oeil” (letterlijk vertaald als “bedrieg het oog”).

In Sarlat hebben we sinds kort het geluk een dergelijk meesterwerk te hebben. De muurschildering is gemaakt door Julien Ritt, een getalenteerd kunstenaar uit Périgueux. De oude, imposante gevel waarop eens de verweerde inscripties van Meubles Céléguin stonden, is nu getransformeerd tot een levensgroot kunstwerk van Sarlat met de ganzen.

.

.

Je kunt dit prachtige schilderij vinden op het volgende adres:

276 Av. Aristide Briand, 24200 Sarlat-la-Canéda (de straat waar de Lidl zit).

De straat waar de muurschildering zich bevindt, is eenrichtingsverkeer en je passeert het met je rug ernaartoe. Als je het niet weet, valt het echt niet op! Mijn tip is dan ook, om er naartoe te wandelen of te fietsen.

Als je eenmaal ter plaatse bent, is een bezoek aan de winkel “38 Bis quai des artistes” een absolute aanrader. Hier worden het hele jaar door werken van kunstenaars tentoongesteld, voornamelijk van lokale kunstenaars. Loop gewoon door de kleine ingang die je leidt naar een tentoonstellingsruimte van 150 m2.