Wij zijn Benno en Jolanda van der Bles

Al tientallen jaren zijn wij verliefd op Frankrijk. We zijn er bijna al onze vakanties met de vouwwagen naartoe geweest. We hebben met onze kinderen alle mooie plekken in Frankrijk bewonderd.

In 2018 kreeg Benno de mogelijkheid om met vervroegd pensioen te gaan. Dat was het moment, om opzoek te gaan naar een huis in Frankrijk in de Dordogne. Een omgeving met een heerlijk klimaat, veel kastelen, oude plaatsjes, natuurschoon en een vriendelijke bevolking.

Toen we ons huis net gekocht hadden en foto´s lieten zien aan familie en vrienden, kregen we meerdere malen de zelfde reactie:
“dat is geen huis, dat is een kasteel!”. Wij zeiden dan vol trots, “ons kasteeltje!” En zo was dus de naam voor ons huis snel gevonden; “Notre Chartreuse”

Begin 2020 zijn we definitief naar Frankrijk vertrokken.

Tuinieren, fietsen, petanquen en wandelen zijn onze hobby’s. Ons huis is ideaal gelegen, dus vanuit huis wandelen we alle dagen met onze ruwharige teckel Niels. Elke dag lopen we ergens wel langs de rivier de Dordogne. Het fietsen op de fietspad “la Voie Verte” is een beleving. De uitzichtpunten en al het groen zijn betoverend. In ons dorp is een petanque-baan een kinderspeelplaats en een sportveld wat altijd gezelligheid biedt.
Met mooi weer zijn we geregeld te vinden langs de rivier. Er zijn zoveel plekjes om verkoeling te zoeken bij de rivier. Het water is verfrissend en schoon. Er is altijd wat te beleven op de rivier met voorbij varende kano´s en zwemmende mensen.
In onze tuin vinden we rust. In de schaduw of zon met een boek en een glas wijn.

​Deze plek hebben wij in ons hart gesloten, we zijn er ontzettend blij mee. En dan zijn er in onze directe omgeving nog zoveel bezienswaardigheden, goede restaurants en gezellige markten!!

Dit heerlijke leven willen we graag delen met anderen. In de zomermaanden verhuren we onze gîte graag aan gasten. De kleinschaligheid en persoonlijke ontvangst zorgen ervoor dat u zich hier direct thuis voelt. Hier kunt u genieten van een vakantie voor kortere of langere duur en tot rust komen.

Onze hond Niels vindt gasten altijd erg gezellig en leuk. Als we gasten hebben, dan loopt Niels niet los in de tuin.

Wij nodigen u uit een kijkje te nemen op onze website. We geven u zo een voorproefje van een heerlijk vakantiegevoel.