Op zondag zoeken we altijd graag naar een vide-greniers hier in de buurt. Vaak kiezen we dan voor een rommelmarkt in een mooie plaats en we maken er dan een mooie toeristische route van door de Dordogne.

Zo ook gisteren. Ik had via de app BROCABRAC een vide-greniers gevonden in Saint-Amand-de Coly. Dit dorpje behoort tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk en heeft het label Les Plus Beaux Villages.

De route er naartoe was prachtig. Een groot gedeelte was bij ons bekend omdat het richting Montignac ligt. De herfst begint zich mooi te tonen, nu we een aantal koude nachten gehad hebben. De bomen veranderen langzaam van kleur van groen naar geel en oranje.

Aangekomen bij het dorpje, konden we de vide-greniers niet vinden. Wel was er een stuk buiten de plaats een “brocante” die er altijd is en daar stond een bordje “Vide-greniers” bij. Tja, dat was helaas niet wat wij zochten. We snuffelen graag rond op een marktje. Bekijken de spullen en de mensen en maken soms een praatje om ons Frans te oefenen.

We hebben er toen voor gekozen het oude centrum te gaan ontdekken. Er was een kleine rondwandeling door de straatjes en achter de kerk langs, met allemaal informatieborden over het dorp. De kerk met abdij heeft een centrale plaats in het dorp. De kerk wordt gerestaureerd.

Dit schattige kleine Franse dorpje, hebben we gevonden dankzij de de vide-greniers. Erg leuk om te bezoeken als het op je route ligt, maar het is ook niet heel bijzonder.

Nadat we het dorp bezocht hadden hebben we een andere route genomen om weer naar huis te rijden. Via Montignac, Saint-Léon-sur-Vézère en Les Eyzies langs de rivier de Vézère en daarna richting Sarlat. Een prachtige route!! Het is landschap is altijd al sprookjesachtig met de rivier, de rotsen, de bossen en kastelen. Maar met de herfstkleuren is het helemaal bijzonder mooi!