Het dorp waar wij wonen en waar onze gîte is heet Carsac-Aillac. Carsac is slechts 7 km van de mooie historische plaats Sarlat-la-Canéda gelegen. Wij komen heel vaak in Sarlat, je vindt er alle winkels. Er is in het oude centrum op zaterdag- en woensdagochtend markt. In de zomer is er ook op donderdagavond een hele gezellige markt.

Sarlat is de parel van de Perigord. Het grote geluk van de Dordogne is dat deze regio aan de industriële revolutie en alles wat daarmee samenhangt ontsnapt is. Dit geldt dus ook voor Sarlat. In de vroege middeleeuwen kende het een korte periode van voorspoed en welvaart. Vervolgens leidde het eeuwenlang een sluimerend bestaan.
Niemand was in de Dordogne geïnteresseerd, niemand ondernam pogingen tot modernisering, niemand investeerde… en tja, dan heb je ineens een toeristische trekpleister van jewelste!

Wil je echt het moois van het oude centrum bewonderen, dan kun je het beste NIET op een marktdag gaan. Neem de tijd om door alle leuke straatjes te lopen en kijk ook omhoog naar de mooie geveltjes. Je blijft je verbazen.

De stad Sarlat-la-Canéda, is eenvoudig bereikbaar per fiets, over wat eens een spoorweg was en nu een fietspad genaamd “la Voie Verte”. Ons huis ligt aan deze route.