Van een aantal vrienden hoorden we dat Turenne echt de moeite waard is om te bezoeken. Het dorpje stond al een tijdje op ons lijstje van te bezoeken plekken in de omgeving. Turenne ligt in de Corrèze, zo’n 45 km van ons vandaan, en behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk, Les Plus Beaux Villages De France. Dus toen we het bericht kregen van onze wandelvereniging dat er een wandeling in en om Turenne gepland stond, meldden we ons meteen aan.

Afgelopen zondag vertrokken we al vroeg, uitgerust met onze wandelkleding en stevige schoenen, richting Turenne. Het weer was prachtig en de weg ernaartoe was adembenemend. Eerst reden we door de Dordogne vallei, daarna door schitterende natuur en schattige dorpjes. Vanaf de parkeerplaats in Turenne hadden we meteen een prachtig uitzicht op het dorp.

.

.

De wandeling was werkelijk prachtig. De natuur is op het moment mooi groen en er zijn zoveel bloemen en vlinders te zien. De route voerde ons door de prachtige natuur, langs kronkelende paden en door schaduwrijke bossen. We liepen langs schattige huisjes en hadden meerdere keren een adembenemend uitzicht op Turenne. Onderweg kletsten we gezellig met onze vrienden van de wandelvereniging. Halverwege hielden we een lunchpauze bij een monument voor oorlogsslachtoffers. Hier genoten we van een picknick met allerlei lekkernijen – denk aan versgebakken stokbrood, romige kazen, heerlijke paté, zelfgemaakte taart en een glaasje rosé. Na de lunch voelden we ons weer helemaal opgeladen voor het tweede deel van de wandeling.

De beklimming naar Turenne was uitdagend. De paden waren modderig door de regen van de dag ervoor, en het was een stevige klim. Maar boven aangekomen werden we beloond met een prachtig uitzicht. We begonnen onze verkenning van het pittoreske dorpje bij de 13de-eeuwse Klokkentoren. We waren meteen betoverd door de schilderachtige straatjes en de charmante, oude gebouwen die dit dorpje zo bijzonder maken. Het voelde alsof je een stap terug in de tijd zet, omgeven door geschiedenis en rust. We slenterden langzaam door de charmante straatjes en namen alle tijd om te genieten van de sfeer en de schoonheid van Turenne.

.

.

Na een dag vol ontdekkingen en plezier, sloten we de wandeling af met een verfrissend drankje op een terrasje in het dorpscentrum. We waren trots op onszelf en op elkaar – we hadden ruim 15 km gewandeld!

Voor onze gasten die al veel gezien hebben in de mooie Dordogne: een bezoek aan Turenne is absoluut de moeite waard. Je kunt er genieten van de natuurlijke en culturele pracht van Turenne.