Met het nieuwe seizoen van de gîte Notre Chartreuse in het verschiet, is het de perfecte tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak en om eindelijk dat ene klusje aan te pakken waar we nog geen tijd voor hadden gemaakt. Met de komst van onze eerste gasten op 8 mei, zijn we druk bezig met de grote schoonmaak, klaar voor een frisse start van het derde seizoen. Ook dit jaar hopen we onze gasten weer een gevoel van thuiskomen te geven in een schone, sfeervolle en luxe ambiance.

Als het voorjaar zijn intrede doet, ben ik vastberaden om grondig te werk te gaan. Met een gezellige Franse radiozender op de achtergrond en Benno die af en toe een handje helpt, gaat alles aan de kant zodat elk hoekje van de gîte weer straalt. Samen poetsen maakt het niet alleen leuker, maar ook efficiënter.

Na de winter is het een verademing om af te rekenen met het stof en om alle luiken, ramen en deuren weer te laten stralen. De spinnen worden voorzichtig naar buiten geleid en alle kasten en spullen krijgen een opfrisbeurt.

Tijdens het schoonmaken kwamen we ook eindelijk toe aan dat klusje wat al een tijdje op ons lag te wachten: het installeren van de verlichting in de apothekerskast. Als je in de gîte bovenaan de trap komt, is er links om de hoek een lichtschakelaar. Elke gast van de gîte Notre Chartreuse had al opgemerkt dat deze lichtschakelaar niet werkte. Voordat we begonnen met het schoonmaken van de apothekerskast met het serviesgoed, hebben we de kast voorzien van verlichting. Niets is zo fijn als bij het binnentreden van een donkere ruimte meteen het licht aan te kunnen doen, en het zorgt ook nog eens voor een gezellige sfeer!

Tijdens de schoonmaakwerkzaamheden is het me opgevallen dat we de gîte toch wel heel mooi hebben gemaakt, we zijn er nog steeds trots op! Echt alles is aanwezig om een aangenaam verblijf voor de gasten te geven. (Gîte Notre Chartreuse)

.

.

Als het ’s avonds donker wordt dan is het mede door de nieuwe verlichting in de kast een gezellige ambiance. Het is een heerlijke plek om het einde van een mooie vakantiedag af te sluiten.