We zijn leden van een wandelvereniging en afgelopen woensdag begonnen we onze tocht vanuit Vézac. Deze plek ligt prachtig tussen La Roque-Gageac en Beynac-et-Cazenac. De route er naartoe was al een genot op zich, langs de rivier rijden is altijd betoverend. De imposante rotspartijen, schilderachtige dorpjes en majestueuze kastelen maken het tot een adembenemende ervaring. De wandeling “Les Moulins” was geweldig! Natuurlijk waren er de gebruikelijke klimmetjes, maar die werden beloond met een prachtig uitzicht op de Dordogne Vallei en de kastelen.

.

.

Na onze wandeling reden we terug door Roque-Gageac en zagen daar het bord voor verse asperges. Hier in de Dordogne worden veel asperges geteeld en verkocht. Ik had van verschillende mensen gehoord dat de asperges hier in Roque-Gageac bijzonder lekker zijn. Dus we stopten en ik kon vers van het land asperges kopen.

.

.

Eenmaal thuis dook ik meteen de keuken in. De asperges en aardappeltjes werden geschild en gekookt, en ik maakte een heerlijk sausje erbij. We kozen voor een veggie-burger van de grill (we eten liever geen vlees). Met een glaasje witte wijn erbij hebben we gesmuld van het “Witte goud”. Het was een heerlijke afsluiting van een prachtige dag.

.

.

De wandeling “Les Moulins” is terug te vinden in het boekje “Promenades et randonnées en Sarladais.” Dit boekje zit in de map met toeristische tips en is te vinden in onze gîte “Notre Chartreuse.”